Een opleiding in vlekken en vlekken.

Hoewel we onszelf als uitstekend beschouwen in het scheppen van de juiste verwachtingen bij onze klanten, krijgen we nog steeds mensen die horen wat ze willen, en lezen ze niet de opmerkingen die we bij hun inspecties hebben verstrekt. Aan de voorkant leggen we altijd uit dat het verwijderen van vlekken onwaarschijnlijk is, maar dat ze dat wel zouden moeten verwachten beter niet weg. Vlekken zijn per definitie erg moeilijk te verwijderen, of een doordringende kleurstof die wordt gebruikt bij het kleuren van een voorwerp. De meeste zijn het resultaat van een chemische verandering in de kleur van de vezel, en niet van een vuil/substantie die kan worden verwijderd.

Dus als we het hebben over spotbehandeling, zijn er verschillende benaderingen.

Vlekken die gemakkelijk naar buiten komen:

Deze worden veroorzaakt door een soort oplosbare grond. Dit betekent dat het kan worden opgelost, meestal met water of een lichte reiniger. Deze komen naar buiten bij een grondige reiniging en worden meestal veroorzaakt door een kleverige substantie die vuil aantrekt.

Spots die voor jou permanent zijn, maar niet voor ons:

Deze vlekken kunnen door een huiseigenaar niet worden verwijderd omdat ze niet over de juiste chemicaliën beschikken om de stof aan te pakken, noch over de mogelijkheid om deze uit de vezels te verwijderen/spoelen, maar ze kunnen door ons worden verwijderd met de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen. Dit zijn de plekken waar wij kosten voor in rekening brengen, omdat het veel expertise en wat meer arbeid vergt om die plekken te verwijderen.

Vlekken die blijvend zijn maar wel behandeld kunnen worden:

Sommige plekjes (zoals roest) kun je met een chemische reactie onzichtbaar maken. Als je weet wat je doet is het niet moeilijk om ze te verwijderen, dus daar hoeven we niet altijd kosten voor te rekenen.

Vlekjes die voor iedereen blijvend zijn omdat het een kleurstof is.

Vlekken op meubels wanneer de kleurstof van het meubilair naar de vloerbedekking is gemigreerd, vlekken van bijvoorbeeld slijm en verf met permanente kleurstoffen, cosmetische producten die mogelijk ook permanente kleurstoffen bevatten, en veel voedselvlekken. Veel kleurstoffen worden gemaakt van verschillende voedingsproducten, dus het is logisch dat deze vlekken achterlaten.

Vlekken en vlekken op tapijt, vloerkleden en stoffering lijken veel op vlekken en vlekken op uw kleding. Het zijn allemaal vezels.

Stel je voor dat je kleding over een oppervlak is uitgerekt en dat je er geen water doorheen kunt duwen. We zijn dus net als uw wasmachine: we halen meer uit dan alleen een handwas, maar we kunnen niet alles ongedaan maken.

Wanneer we te maken hebben met een vlek die blijvend is, zijn er nog enkele trucjes die we in petto hebben. Veel hiervan zijn bedrijfsgeheimen, dus ik zal ze hier niet onthullen, maar wat ik je wel kan vertellen is dat het chemische reacties betreft die zorgvuldig moeten worden gecontroleerd. Zorgvuldige toepassing van kleurcorrigerende producten, de kennis om te weten wanneer en hoe een specifieke chemische reactie te stoppen, en het vermogen om te voorkomen dat deze zich verder verspreidt dan waar u wilt behandelen.

Dit is de kunst van onze Master Rug Cleaner. Deze foto’s zijn van een vloerkleed met een kurkumavlek erop.

Wanneer we kurkuma zien, hebben we over het algemeen zeer lage verwachtingen. Het is geen gemakkelijke vlek om terug te draaien. Dit is een zaak met een veel beter resultaat dan verwacht. De vlek is veel, veel lichter. Het ziet er persoonlijk beter uit dan op de foto – verlichting verandert alles. Let wel, afhankelijk van de vlek kan dit proces een paar uur of zelfs een hele dag duren, dus bij een goedkoper vloerkleed is het misschien niet de moeite waard, maar bij een vloerkleed van hoge waarde is het zeker de moeite waard!

Veel schoonmaakplezier!

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart