Tapijt op trappen reinigen met de hand of machinaal: de beste methoden

In dit artikel gaan we dieper in op de beste manier om traptapijt schoon te maken, aangezien u niet geïnteresseerd bent in het boeken van tapijtreinigingsdiensten in Londen. We zullen ons concentreren op het handmatig reinigen, maar ook op het gebruik van een machine. Als u beter voor uw trap met vloerbedekking wilt zorgen, lees dan verder.

Belangrijkste punten bij het reinigen van trappentapijt

  • Voordat u begint met schoonmaken, voert u een borstel over de vloerbedekking om stof, haren van huisdieren en vuil te verwijderen
  • Het mengen van tapijtshampoo met wat water helpt om vastzittend vuil en vlekken op trappen met vloerbedekking te verwijderen
  • Een andere manier is om het oppervlak met stoom schoon te maken, maar specifiek daarvoor moet je een machine huren
  • Het is van vitaal belang om de trap met vloerbedekking te laten drogen om schimmelvorming in de vezels te voorkomen

Een trap met vloerbedekking met de hand reinigen (met tapijtshampoo)

vrouw die haar tapijttrap met de hand schoonmaakt met behulp van tapijtshampoo

De eerste stap is om met een schrobborstel over de stof te gaan en het vuil los te maken. Je kunt hiervoor ook een bezem gebruiken. Het is onnodig om te zeggen dat je bovenaan moet beginnen en naar beneden moet werken. Als je daar aankomt, neem dan een blik om de vuile deeltjes op te vangen.

De andere manier om dit te doen is door tapijtshampoo te gebruiken. Het kan vlekken en modder verwijderen. Meng het product met warm water om het te verdunnen. Breng tapijtshampoo aan op de bevlekte plekken en verdeel het met een zachte borstel. Als je een wollen tapijt hebt, blijf dan uit de buurt van de borstel en gebruik in plaats daarvan een schone doek, waarbij je aandacht besteedt aan elk gebied waar veel verkeer komt.

Als u klaar bent met het verspreiden van het mengsel, dep het dan af met keukenpapier, een schone doek of een witte handdoek. Laat het tapijtgedeelte volledig drogen.

U kunt dezelfde strategie implementeren met mild afwasmiddel of witte azijn. Zorg ervoor dat u niet te veel product gebruikt, omdat het moeilijk zal zijn om er vanaf te komen. Boen elke stap van boven naar beneden met cirkelvormige bewegingen of gewoon door heen en weer te gaan.

Je wilt niet veel water gebruiken, omdat dit de ideale omgeving voor schimmelgroei creëert. Nadat het schoonmaken klaar is, is het verstandig om een ​​ventilator bij de trap aan te zetten, zodat het tapijt sneller droogt. Open de ramen om het proces te vergemakkelijken. Als het helemaal droog is, raden we aan om nog een laatste keer te stofzuigen.

Tapijt op trappen reinigen met een stoomtapijtreiniger

man die tapijttrappen schoonmaakt met een stoomreinigingsmachineman die tapijttrappen schoonmaakt met een stoomreinigingsmachine

Een van de beste manieren om trappen met tapijt schoon te maken, is door een stoomreiniger te gebruiken. Er zijn stoomreinigers te huur bij elke bouwmarkt of andere verkooppunten. Natuurlijk worden de beste resultaten bereikt met professionele apparatuur, maar u kunt nog steeds goed werk leveren met een gehuurde tapijtreiniger.

Om te beginnen heb je een lichtgewicht stofzuiger nodig of een gewone stofzuiger met borstelopzet en een lang snoer. Leid hem over de met tapijt beklede treden om vuil en puin op te tillen. Lees voordat je begint de instructies van de fabrikant over het gebruik van de stoomreiniger. Deze machines kunnen vuil verwijderen, vlekken verwijderen en zelfs sanitaire eigenschappen bieden.

Wanneer u klaar bent, verwijdert u overtollig water door de trap af te deppen met handdoeken. Open de ramen zodat de lucht ongehinderd kan circuleren of laat een ventilator in de kamer draaien. Het is belangrijk om het droogproces te versnellen, zodat je schimmelvorming in de stof voorkomt.

Veel Gestelde Vragen

Wat is de beste manier om een ​​erg vervuild tapijt schoon te maken?

Breng eerst zuiveringszout aan en laat het zitten. Voeg vervolgens wat afwasmiddel en water toe aan het mengsel. Haal een zachte borstel over de stof om het brouwsel te verspreiden, zodat het diep in de vloerbedekking kan doordringen.
Schrob en spoel om het ingebedde vuil van de trap te verwijderen. Herhaal de stappen zo vaak als nodig totdat het stof verdwenen is. Vergeet niet te zorgen voor een goede ventilatie in de kamer om het drogen te versnellen. Als u niet de gewenste resultaten krijgt, blijf dan bij professionele diensten.

Hoe maak je tapijt op trappen schoon zonder het te verwijderen?

Breng zuiveringszout rechtstreeks op de stof aan. Verdeel het met een stijve borstel en probeer het in de vezels te krijgen. Laat het ongeveer 30 minuten zitten en stofzuig het dan.

Wat kan ik gebruiken om mijn tapijttrap schoon te houden?

Veeg of stofzuig uw traptreden met vloerbedekking regelmatig om grof vuil en losgemaakt vuil te verwijderen. Als u de trap regelmatig schoonmaakt met een stijve bezem of stofzuiger, verwijdert u het meeste stof, waardoor u de stof minder vaak grondig hoeft schoon te maken.

Wat is de meest effectieve tapijtreinigingsmethode?

Een van de beste tapijtreinigingsmethoden is stoomreiniging. Het verwijdert niet alleen vlekken, maar reinigt ook de stof, waardoor deze fris en helder blijft.

Hoe vaak moet je een traptapijt shamponeren?

Omdat vloerbedekking veel wordt bezocht, moeten ze twee tot drie keer per jaar worden gewassen met shampoo. Verdeel het product met een schone handdoek of spons.

Kan ik een Rugdokter op mijn trap gebruiken?

Zeker. Dit is een geweldige manier om te gaan. Het bespaart u veel moeite en tijd.

Hoe maak je de hoeken van een tapijt op trappen schoon?

Als uw stofzuiger wordt geleverd met een spleetopzetstuk, zet deze dan aan het werk. Een handstofzuiger kan ook uitkomst bieden als je niet over een slangopzetstuk in je schoonmaakarsenaal beschikt. U kunt echter overwegen om professionele schoonmaakdiensten voor uw tapijten in te huren.

Op zoek naar meer schoonmaaktips? Bekijk ook onze andere post over hoe je met bleekmiddel reinigbare tapijten thuis kunt reinigen of hoe je een jute vloerkleed kunt reinigen.

Als u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om ons te bellen en laat ons al het schoonmaakwerk voor u doen. Wij zijn gevestigd op 130 Cat Hill, Londen, Barnet EN4 8HU, Verenigd Koninkrijk maar we bieden schoonmaakdiensten in alle delen van Londen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart