Water als reinigingsmiddel? – Tapijtreiniging van Moeder Natuur: residentieel en commercieel

Vandaag kreeg ik een telefoontje van een klant die gisteravond wijn op zijn tapijt had gemorst en hij wilde weten wat hij moest doen.

Lang geleden, toen ik een opleiding volgde voor stofferingreiniging, sprak iets van de instructeur mij aan en is mij sindsdien bijgebleven. Water is een chemische stof, dat weten we allemaal. Maar wat we ons ook niet realiseren is dat water een verrassend goede reiniger is. Het andere wat hij zei, dat ik nooit zal vergeten, is ‘first in, first out’.

Mensen bellen voortdurend met Moeder Natuur’s Reiniging omdat ze iets op hun vloerbedekking of stoffering hebben gemorst en ze willen weten wat ze moeten doen. Onze eerste reactie is de vlek wegvegen en dan water proberen. Nu – ik wil niet dat je dit volgende deel tot het uiterste doorvoert – omdat mensen ons ook vaak bellen en vragen of ze hun vloerbedekking of vloerkleden met alleen water kunnen schoonmaken en wij zeggen nee.

De grootste zorg bij mensen die zelf vlekken en gemorste vloeistoffen behandelen, is dat de meeste huiseigenaren niet in staat zijn om eruit te halen wat ze erin hebben gestopt. Dus zelfs als een vrij verkrijgbare spotter vakkundig is samengesteld en de potentie heeft om heel goed te werken, Nou, weinig mensen hebben gereedschap bij de hand om het goed genoeg uit te spoelen zodat het geen schade aanricht. Wanneer u een chemische reactie op gang brengt, moet u deze kunnen stoppen en dit is wat vlekbehandeling vaak is. Spoelen en extraheren stopt de chemische reactie, soms voegen we als professionals zelfs een tweede chemische stof toe om de eerste die we aanbrengen te neutraliseren. Het zal je verbazen hoeveel chemie er bij het reinigen van tapijten komt kijken. Dat was ik zeker.

Daarom is water met een neutrale pH-waarde goed te gebruiken voor het reinigen. Het beschadigt je vezels niet, het verdampt met heel weinig residu (gedistilleerd water is het beste) en het veroorzaakt geen reactie met wat er gemorst wordt.

De extra reden dat water goed is om te reinigen, is dat als je te maken hebt met tapijtvezels de Het eerste dat je erin stopt, is het laatste dat eruit komt. Dus als je reinigingsmiddel op een plek of vlek blijft aanbrengen en je hebt niet de mogelijkheid om het te verwijderen, kun je de vlek niet echt verwijderen. Je haalt alleen het reinigingsmiddel eruit dat je hebt toegevoegd. bovenkant van de vlek, waardoor de vlek goed in de vezel verborgen blijft.

Het laatste dat ik met u wil bespreken, zijn de vrij verkrijgbare vrij verkrijgbare producten. De oplossing voor vlekverwijderaar komt als eerste in je op. Het grootste probleem hiermee is dat als ze niet succesvol zijn, ze het tegenovergestelde effect zullen hebben dan bedoeld. Als ze niet werken, heb je de vlek feitelijk zo permanent gemaakt dat zelfs je professionele tapijtreiniger hem er niet meer uit kan krijgen.

Je beste verdediging tegen een vlek is dus om hem eerst met niets te verwijderen, het dan met water te proberen en dan, als water niet werkt en je de mogelijkheid hebt om de vlek te verwijderen, misschien een milde vlekverwijderaar. Maar wees hier voorzichtig mee, want als u de vlekverwijderaar niet verwijdert, kunt u schimmel krijgen of uw vezels bleken, of erger.

Tenzij je een behoorlijk substantiële kennis van de chemie hebt, een krachtige extractie, gereedschap en precies weet hoe je elke vlek moet behandelen, kun je met een kleine hoeveelheid water geen schade aanrichten*.

Waarom zou u ons bellen?

  • Mother Nature’s Cleaning maakt gebruik van reinigingsmiddelen die speciaal zijn samengesteld voor verschillende vlekken en wij hebben de mogelijkheid om deze te extraheren en uw vezels volledig schoon te spoelen.
  • We weten hoe we een chemische reactie moeten neutraliseren om precies de uitkomst te krijgen die we nodig hebben.

Veel schoonmaakplezier!

*This does not apply to viscose, linen, or other cellulosic or dry clean only fibers.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart