Bekledingsreinigingscodes die we negeren

Vandaag was ons opmerkelijke telefoontje van een jongedame genaamd Erin, die een poef heeft waarop ze wat doe-het-zelf-schoonmaak heeft geprobeerd en nu haar probleem heeft verergerd.

Niet ongewoon! Het unieke hierbij is dat zij tijdens ons gesprek direct verwees naar de schoonmaakcode die op haar gestoffeerde stuk staat. (Wat ze onvoorzichtig negeerde.) Reinigingscodes zijn het door de fabrikant aanbevolen reinigingsproces voor een specifiek vezeltype. Deze codes zijn bedoeld voor huiseigenaren/eindgebruikers. Fabrikanten bereiden zich voor op het onvermijdelijke feit dat de meeste mensen die schoonmaken geen experts zullen zijn. Het algemene schoonmaakproces van een huiseigenaar is om iets op de stof te spuiten en het eraf te schrobben. Hoewel dit voor de meesten de enige beschikbare optie is, is dit niet de beste manier om een ​​vlek uit glasvezel te verwijderen.

Fabrikanten zullen altijd voorzichtig zijn als ze mensen instructies geven over het schoonmaken van hun eigen stukken. Vaak vindt u naast deze schoonmaakcodes en onderhoudsinstructies een briefje waarin wordt aanbevolen een professional te bellen.

Professionele schoonmakers hebben toegang tot reinigingsmiddelen en apparatuur die de meeste huiseigenaren niet bij de hand hebben. De combinatie van onze reinigingsmiddelen en onze gespecialiseerde apparatuur betekent dat we succesvoller zullen zijn in het verwijderen van vlekken, vlekken en resten van gebruikte reinigingsmiddelen. Het betekent ook dat onze reinigingsmiddelen niet zo agressief hoeven te zijn als de reinigingsmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, omdat onze apparatuur het grootste deel van de reiniging uitvoert in plaats van de chemische stof.

Waarom vertel ik je dit allemaal? Nou, Erin belde met een combinatie van een stof met een mengsel van polyester en linnen, een S, schoonmaakcode, wat uitwerpselen van huisdieren en water als reinigingsmiddel. Een S-reinigingscode betekent dat u alleen een oplosmiddel mag gebruiken. Dit betekent geen water – alleen chemisch reinigen. De reden hiervoor is dat de linnenmix in deze stof ervoor zorgt dat de stof gevoelig is voor bruinverkleuring door cellulose en zeer gevoelig is voor watervlekken. Geen stof voor een beginnende schoonmaker. Als professionele reiniger gebruiken we water op zo’n stuk omdat we kunnen bepalen hoeveel water we erop doen, hoeveel water we verwijderen en we ervoor kunnen zorgen dat het gelijkmatig en snel droogt, wat watervlekken helpt voorkomen.

Kortom, de schoonmaakcodes zijn belangrijk als huiseigenaar om te volgen om schade aan uw bekleding te voorkomen. Dat gezegd hebbende, u kunt een professional vertrouwen die deze schoonmaakcodes niet volgt, omdat die codes niet voor ons zijn ontworpen. Zolang we weten met welk vezelmengsel we te maken hebben, kunt u erop vertrouwen dat we het juiste proces zullen gebruiken om het schoon te krijgen.

Veel schoonmaakplezier!

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart