Hoe kak uit tapijt te verwijderen

Kakvlekken zijn waarschijnlijk de vlekken die je het minst op het tapijt wilt zien. De gebruikelijke boosdoeners zijn baby’s, kittens en puppy’s, hoewel een oudere hond soms ook voor problemen kan zorgen. Kakvlekken zijn lelijk en laten een onaangename geur achter die tot in de tapijtvezels kan doordringen.

Als je merkt dat je maar al te vaak naar hondenpoepvlekken op het tapijt staart, moet je twee dingen doen. Ten eerste: probeer uw hond te disciplineren en ten tweede: leer hoe u dit soort vlekken kunt aanpakken, zodat deze geen blijvende schade op het tapijt achterlaten. De volgende gids is bedoeld om u wat informatie over dit laatste te geven.

Professioneel versus doe-het-zelf

Professionele tapijtreiniging is altijd een goede manier om met ongewenste vlekken om te gaan. De experts maken gebruik van gespecialiseerde oplossingen en de juiste tools die garanderen dat het hele proces een succes wordt. Als u echter weinig tot geen tijd te verliezen heeft, is het aan u om de huisdiervlek op uw tapijt aan te pakken. Alle onderstaande tips kunnen u helpen bij het schoonmaakproces en om hondenpoepvlekken te verwijderen, niet alleen van de tapijtvezels.

Belangrijke dingen om te onthouden als u hondenpoep schoonmaakt

 • Laat de hondenpoepvlek niet te lang zitten: hoe meer de poep op het tapijt achterblijft, hoe moeilijker het wordt om schoon te maken.
 • Verplaats het huisdier naar een andere kamer terwijl je de vlek schoonmaakt. Je wilt ze niet in de buurt hebben, omdat je de ruimte nodig hebt.
 • Wees voorzichtig met je techniek: wrijven drijft de vlek dieper in de tapijtvezels. In plaats daarvan moet u de huid droogdeppen met keukenpapier of een babydoekje.
 • Gebruik geen sterke chemicaliën – uw tapijt verdraagt ​​mogelijk geen middelen als chloorbleekmiddel. Alles wat u gebruikt, moet u eerst testen op een klein, onopvallend plekje, om er zeker van te zijn dat het veilig is. Anders kunt u het tapijt beschadigen.
 • Vermijd overtollige vloeistof – oververzadig het tapijt niet met een vlekkenverwijderaar voor huisdieren. Het is het beste om de oplossing met mate te gebruiken en papieren handdoeken te gebruiken om het vocht te laten weken.

Hoe poepvlekken uit tapijt te krijgen

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het omgaan met rommel op het tapijt die uw hond heeft achtergelaten.

Hoe hondenpoep uit tapijt te krijgen

 1. Verwijder de poep, trek handschoenen aan en doe de ontlasting in een plastic zak. Wees zo snel mogelijk, zodat er geen verdere vlekken op het tapijt ontstaan. Schep de overtollige poep op met keukenpapier of een desinfecterend doekje.
 2. Meng je eigen doe-het-zelf-reinigingsoplossing – je hebt 3 ingrediënten nodig om de tapijtvlek aan te pakken. Een eetlepel afwasmiddel/afwasmiddel en een eetlepel witte azijn/waterstofperoxide worden beide toegevoegd aan twee kopjes koud water. Vermijd zepen die bleekmiddel bevatten, omdat dit schadelijk kan zijn als het wordt toegevoegd aan een azijnoplossing. Lees ons andere bericht over het reinigen van met bleekmiddel reinigbare tapijten voor meer informatie.
 3. Test de reiniger. Om er zeker van te zijn dat uw reinigingsoplossing het tapijt niet beschadigt, gebruikt u eerst een kleine hoeveelheid op een verborgen plek. als er geen verkleuring of beschadiging optreedt, kunt u de plek veilig behandelen.
 4. Behandel het bevlekte gebied – dep het gebied vanaf de buitenkant van de vlek. Giet een kleine hoeveelheid van uw reinigingsoplossing op een schone doek of gebruik een spuitfles. Wacht een paar minuten zodat de desinfecterende spray zijn werk kan doen en dep vervolgens droog.
 5. Spoel af en droog – giet wat koud water op de vlek en dep opnieuw. Verwijder overtollig vocht met een doek of wat keukenpapier.
 6. Werk met zuurstofbleekmiddel of een andere zwaardere oplossing voor hardnekkige vlekken. Om hondenpoep schoon te maken die weerstand biedt aan je doe-het-zelfoplossing, heb je misschien iets sterkers nodig. Een paar extra druppels waterstofperoxide kunnen voldoende zijn, of misschien een schoonmaakmiddel op basis van ammoniak. Gebruik dit niet op wollen tapijten, omdat het deze kan beschadigen.
 7. Ontgeuren – een manier om onaangename geuren te verwijderen is het gebruik van zuiveringszout. Bedek het bevlekte gebied met zuiveringszout en laat het een nacht staan. Daarna stofzuig je het gewoon en de geur zou verdwenen moeten zijn. Je kunt ook een oplossing van een deel azijn en een deel warm water mengen en op de plek spuiten voordat je zuiveringszout aanbrengt. Of je kunt een paar druppels etherische olie aan de frisdrank toevoegen voordat je gaat stofzuigen, zodat het lekker gaat ruiken.

Hoe oude vlekken uit het tapijt verwijderen?

Als uw hond opgedroogde poep op het tapijt heeft achtergelaten en het u niet lukt om er snel mee om te gaan, dan is dit wat u moet doen.

 • Spuit uw oplossing op de vlek – spuit rechtstreeks op de vlek en dep tot het gebied volledig droog is. Je kunt ook een oplossing van afwasmiddel en warm water proberen om op het gebied aan te brengen.
 • Schrob voorzichtig – aangezien de vlek al is opgenomen, is het tijd om een ​​zachte borstel te gebruiken om de vlek los te maken. Breng wat reinigingsproduct aan en boen het aangetaste gebied voorzichtig. Dep af met een schone doek of keukenpapier. Herhaal dit totdat de vlek verdwijnt.
 • Strooi baking soda – nadat je alle vloeistof hebt opgenomen, laat je het tapijt drogen en strooi je wat natriumbicarbonaat. Het zal onaangename geuren verwijderen.
 • Stofzuig het gebied. Zodra u de baking soda uit het gebied verwijdert, mag er geen onaangename geur meer zijn.

Veelgestelde vragen

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart