Watervlekken op uw tapijt en bekleding en wat u eraan kunt doen!

Watervlekken zijn een veelvoorkomend probleem in onze branche. Deze worden veroorzaakt door zowel huiseigenaren als door beginnende technici. In de onderstaande afbeeldingen morste de klant iets op het tapijt en overgoot het vervolgens met water in een poging het op te ruimen. Dit was nog steeds erg nat toen we aankwamen.

Het bijzondere aan water is dat het alles met zich meedraagt ​​wat het aanraakt. Zelfs het water uit de kraan bevat onzuiverheden, dus als het verdampt, blijven die mineralen of andere stoffen in het water langzaam achter als ‘afzettingen’. Denk aan uw auto als u hem wast, maar droog hem niet. Glaswerk en ramen ook. Je kunt ‘watervlekken’ zien.

tapijtreiniging San Rafael Belvederetapijtreiniging San Rafael Belvedere

Wicking houdt ook verband met deze wetenschap. Als we schoonmaken, kan onze apparatuur maar zo ver in het tapijt reiken. Het kost moeite om door die dikke plastic achterkant heen te komen. Oplosbare stoffen blijven achter in de pad en onder de pad en in de ondervloer. Wanneer water te langzaam droogt, begint het de onzuiverheden in de vezels te trekken. Terwijl het tapijt vervolgens langzaam droogt, laat het de oplosbare stoffen en onzuiverheden achter als afzettingen.

Wat gebeurt er als je een vlek op een blouse probeert te behandelen zonder deze in de wasmachine te doen? Het kan als een grotere plek drogen. Tijdens het centrifugeren onttrekt de wasmachine het meeste water uit je kleding, waardoor deze gelijkmatig droogt. Hetzelfde geldt voor uw stoffering en vloerbedekking. U beschikt niet over hetzelfde gereedschap om al het water uit de vloerbedekking te zuigen, dus u laat een te natte stof achter en riskeert dezelfde watervlekken.

Het laatste belangrijke dat u moet weten over vocht- en watervlekken, is dat er na een tapijtreiniging soms vlekken verschijnen waarvan u voorheen niet dacht dat ze er waren.

Dus wat kan je doen?

  • Als je een doe-het-zelf-probleem probeert met betrekking tot vlekken en vlekken, zorg er dan voor dat je zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel gebruikt.
  • Verwijder eerst de vloeistof of substantie voordat u nog meer vocht aanbrengt.
  • Droog het zoveel mogelijk af met een droge handdoek. Blijf zachtjes drukken met een droog deel van de handdoek totdat je zoveel mogelijk vocht hebt opgenomen.
  • Gebruik een ventilator of föhn op de koele stand om de droogtijd te versnellen.
  • Lukt het niet, bel ons dan!

Om te voorkomen dat er na het schoonmaken “uit het niets” vlekken verschijnen Het is belangrijk om uw technicus op de plekken te wijzen waarvan u weet dat ze laag in uw vloerbedekking zitten, zodat we weten dat we op die plekken ventilatoren moeten plaatsen om te helpen bij het drogen. Wijs bovendien gebieden aan waarvan u weet dat er al eerder lekkages hebben plaatsgevonden – zelfs als u ze nu niet kunt zien – zodat hieraan de extra aandacht kan worden besteed die nodig is om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw verschijnen (hoewel we ze meestal wel aantreffen). zodra we voorspuiten) Als we worden gebeld voor een herbewerking van een vlek die er “nooit eerder” was, kan ik 90% van de tijd beloven dat deze er al eerder was – hij zat gewoon lager in de vezel, en niet helemaal bovenaan zichtbaar. Als we het niet konden zien en we het niet behandelden, kan het door het drogen ervoor zorgen dat het ‘naar boven komt’. De overige 10% is waarschijnlijk onze schuld en wij komen direct langs om het te repareren.

Samenvatting – als u een enthousiaste doe-het-zelver bent, gebruik dan niet de aanbevolen vrij verkrijgbare producten. Blijf bij DWV en zuiveringszout en gebruik zo min mogelijk water. Schrob niet te veel en gebruik alle middelen die je hebt om de droogtijd te versnellen.

Veel schoonmaakplezier!

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart