Hoe u met bleekmiddel schoon tapijt kunt reinigen

Dit bericht biedt tips en advies over het reinigen van met bleekmiddel reinigbare tapijten.

Belangrijkste leerpunten

  • Bleekvriendelijke tapijten zijn gemaakt van polypropyleen, waardoor morsen en vlekken voorkomen
  • Toch moet je de vlekken verwijderen en als dit moment aanbreekt, kun je de fles bleekmiddel pakken
  • Wanneer u bleekmiddel gebruikt om tapijten schoon te maken, draag dan rubberen handschoenen en een veiligheidsbril

Hoe vlekbestendig zijn met bleekmiddel reinigbare tapijten?

Ze zijn behoorlijk vlekbestendig omdat ze gemaakt zijn van 100% polypropyleen. Polypropyleen staat bekend om zijn weerstand tegen gemorste vloeistoffen en vlekken.

Het zorgt er alleen niet voor dat gemorste vloeistoffen diep in de vezels worden geabsorbeerd, waardoor het gemakkelijker wordt om de vlekken te verwijderen.

Gemorste koffie of rode wijn? Ook geen probleem.

Om nog maar te zwijgen: u kunt bleekmiddel op zuurstofbasis gebruiken om deze tapijten schoon te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat de stof daarbij verkleurt of kapot gaat.

Dit maakt bleekbare tapijten een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe krijg je vlekken uit bleekbaar tapijt?

Omdat dit soort tapijten wat bleekmiddel verdragen, kun je in een kom een ​​oplossing maken van een deel water en een deel bleekmiddel.

Dompel een schone doek of handdoek in de kom om deze te laten weken en wrijf deze vervolgens in de vlek. Begin aan de randen van de plek en werk naar het midden toe. Je kunt ook voor een zachte borstel gaan.

Voeg indien nodig meer reinigingsoplossing toe aan de handdoek en blijf schrobben totdat de vlek verdwijnt.

Zodra het verdwenen is, dompelt u een schoon uiteinde van de microvezeldoek in de bleekoplossing en haalt u deze nogmaals door de stof. Goed afspoelen en volledig laten drogen.

Wat u moet weten over bleekmiddel voor het verwijderen van vlekken

vrouw die bleekmiddel gebruikt om thuis een tapijt schoon te maken

Bleekmiddel kan in de zwarte kleuren van uw tapijt sijpelen en deze verpesten.

Een goed advies is om bleekmiddel te neutraliseren, zodat het inert kan worden. Anders wordt het actief en kan het u en uw gezin verbranden. Meng het dus van tevoren met water.

U kunt witte tapijten bleken om vlekken te verwijderen.

Dus hoe moet je een tapijt bleken? Voeg een kopje bleekmiddel toe aan een liter water. Meng ze in een emmer of een grote container en roer. Spuit de oplossing op de gewenste plekken op het tapijt.

Als het tapijt wit is, spuit dan het hele oppervlak in. Maar als dit niet het geval is, gebruik de oplossing dan alleen in de beoogde gebieden. Houd er rekening mee dat dit tenslotte bleekmiddel is. Het is schadelijk voor het milieu, dieren en mensen.

Veiligheidsoverwegingen bij het gebruik van bleekmiddeloplossing

Wanneer u bleekmiddel gebruikt, moet u altijd een masker, een veiligheidsbril en handschoenen dragen om een ​​fysieke barrière te creëren tussen het bleekmiddel en uw huid en gezicht.

Daarnaast moet u de ramen openen om frisse lucht binnen te laten. De chemicaliën in bleekwater kunnen de luchtwegen beschadigen, dus u moet ervoor zorgen dat de kamer waarin u werkt goed geventileerd is.

Gebruik bovendien niet altijd bleekmiddel om uw bleekbare tapijten schoon te maken. Het is vooral een ontsmettingsmiddel. Gebruik in plaats daarvan ingrediënten als azijn en zuiveringszout.

En tot slot: als u bleekmiddel in het schoonmaakproces opneemt, zorg er dan voor dat u kinderen en huisdieren voorlopig uit de kamer houdt.

Tips en advies om tapijten in tiptopvorm te houden

Dep gemorste vloeistoffen weg en verwijder vlekken onmiddellijk

Het lijdt geen twijfel dat het verwijderen van vlekken zodra ze zich voordoen het werk een stuk eenvoudiger maakt dan het verwijderen van hardnekkige vlekken.

U bespaart niet alleen veel tijd en moeite, maar u zorgt er ook voor dat uw tapijten er goed blijven uitzien. Een andere verstandige tip is om je schoenen bij de deur te bewaren, zodat er geen modder op het tapijt terechtkomt.

Stofzuig uw nieuwe tapijt regelmatig

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw tapijten regelmatig te stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat voedseldeeltjes en ander vuil niet in de stof vast komen te zitten en de tapijtvezels beschadigen.

Wil je dit echt naar een hoger niveau tillen, schaf dan zowel een stofzuiger als een steelstofzuiger aan.

Huur elk jaar professionele tapijtreinigers in

Investeer in professionele schoonmaakdiensten, want dit is de beste manier om vuil uit de tapijten te houden. Professionele tapijtreinigers in Londen hebben uitgebreide kennis van reinigingsformules en -technieken.

Ze zijn goed thuis in het op de juiste manier behandelen van verschillende soorten vlekken zonder de kwaliteit van het werk in gevaar te brengen. Bovendien zijn ze bewapend met tapijtreinigingsproducten van industriële kwaliteit die veilig zijn voor zowel kinderen als huisdieren.

Bovendien is de apparatuur vriendelijk voor het milieu. Het jaarlijks inplannen van een professionele tapijtreinigingsdienst biedt een hele reeks voordelen en dit zal resulteren in tapijten die langer meegaan.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het lezen van onze handleiding over hoe u een sterk vervuild tapijt vervolgens kunt reinigen.

Veelgestelde vragen over het bleken van tapijten

Maakt bleekmiddel het tapijt geel?

Bleekmiddel is niet schadelijk voor uw bleekbare tapijten, maar kan wel andere tapijtsoorten beschadigen. Houd er rekening mee dat deze als eerste de blauwe kleur raakt. Daarna treft het de rode en gele kleuren.

Geeft bleekmiddel direct vlekken op het tapijt?

Het ontdoet het materiaal van zijn pigment en het werkt behoorlijk snel. Daarom moet je snel handelen als je bleekmiddel morst op niet-bleekbare tapijten.

Verandert bleekmiddel de kleur van het tapijt?

Het veroorzaakt kleurverlies bij niet-bleekbare tapijten. Tenzij uw tapijt van het bleekbare type is, moet u er een speciale tapijtreiniger voor kiezen of een reinigingsproduct dat geen schade veroorzaakt.

Gebruik geen bleekmiddel op wol.

Is het veilig om een ​​tapijt schoon te maken met bleekmiddel?

Het is veilig om bleekvriendelijke tapijten met bleekmiddel schoon te maken. Bij andere tapijtsoorten wilt u geen bleekmiddel gebruiken tijdens het reinigingsproces.

Raadpleeg altijd de tapijtfabrikant om te zien of bleekmiddel kan worden gebruikt om het artikel schoon te maken. Ook kunt u professioneel advies krijgen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Tapijt-reinigen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart